"לי זה לא יקרה", "אני נהג זהיר", "אין סיכוי בעולם שמשהו יתרחש, אני מנוסה בכביש", אם האמרות הללו מוכרות לכם אתם לא לבד. מרבית האנשים נוטים להאמין כי אינם יהיו מעורבים בתאונת דרכים מסיבות כאלו ואחרות, אך יחד עם הזאת הנתונים מבשרים לנו מידע מעט שונה. לצערנו רב, מדינת ישראל חווה מדי יום תאונות דרכים ברחבי הכבישים השונים, כאשר מספר ההרוגים בתאונת דרכים עולה על הנופלים במלחמות ובטרור יחדיו. בהתאם לכך התעורר הצורך להסביר לכלל משתמשי הדרך השונים מה עושים לאחר מעורבות בתאונת דרכים.
נהגים, נוסעים והולכי רגל חשופים לתאונת דרכים בכל עת במהלך חייהם. במאמר זה נדון על השלכות תאונת הדרכים, נעניק טיפים להתנהלות נכונה והדרכה מלאה להתמודדות נכונה.
מעורבים בתאונת דרכים? כל שעליכם לעשות
תאונת דרכים היא חוויה טראומתית לכלל המעורבים בה הן לצד הפוגע והן לצד הנפגע. לאור התחושות הקשות שחווים המעורבים, מתרחשות טעויות מהותיות אשר עשויות להחמיר עימם בשלבים מאוחרים יותר. בהתאם לכך בעת מעורבות תאונת דרכים, מומלץ להקפיד על ההנחיות הבאות:
עצירת כלי הרכב בזירת התאונה
חשוב לעצור את הרכב באופן מיידי בעת התרחשות תאונת דרכים ובנוסף לא להזיז את הרכב עד אשר תקבלו הנחיה ברורה לכך. יש לציין כי למיקום הרכב חשיבות רבה אשר עשויה להשפיע מהותית על קביעת נטל האשמה בגרימת התאונה. לאחר תאונת דרכים(בד"כ עם נפגעים) תגיע משטרת ישראל לזירת התאונה בליווי בוחן תנועה מטעמה בכדי לנסות ולאסוף ממצאים המעידים על הליך התרחשות התאונה. בנוסף, לעצירת הרכב בזירת התאונה משמעות נוספת – כאשר התרחשה תאונת, בין אם נגרם בה נזק לרכוש בלבד ובין אם נגרם נזק לאדם, חלה החובה לעצור ולמסור את פרטייך האישיים. במקרה שאדם לא עצר את רכבו הוא עשוי לקבל כתב אישום בגין עבירת פגע וברח, שהינה עבירת תנועה חמורה מאוד!
הזעקת כוחות ההצלה והביטחון הרלוונטיים
כאשר קיימים נפגעים בתאונה חלה החובה להעניק להם סיוע ראשוני כאשר במקביל עליכם להזמין את מד"א למקום. בנוסף, חשוב להתקשר למשטרת ישראל ולדווח אודות התרחשות התאונה ולהמתין עד אשר הם יגיעו לזירת התאונה. אנו ממליצים למעורבים בתאונה לגשת לקבל עזרה ראשונית ולעבור בדיקה בכדי לוודא כי לא קיים מום רפואי כזה או אחר כתוצאה מהתאונה. לעיתים נפגעים לא חשים את הפגיעה בסמוך לתאונה כתוצאה מהסטרס שגופם חווה, לכן אין להקל ראש בדבר.
תיעוד זירת התאונה
יש לתעד את זירת התאונה בכל אמצעי שיש ברשותכם, הקלטות, צילומים וסרטונים. בנוסף, אם קיימי עדי ראייה במקום, מומלץ לבקש מהם את פרטיהם האישיים לרבות: שם מלא + טלפון נייד, ייתכן ותצטרכו להסתייע בהם בהמשך.
קבלת טיפול רפואי
כפי שצוין, חשוב לגשת לטיפול רפואי גם אם אינכם חשים בשלב זה כל פגיעה. הסיכוי שתחוו כאבים בשלב מאוחר יותר לתאונה הם גבוהים, לכן מומלץ לשלול פגיעות פנימיות כאלו ואחרות באמצעות בדיקה ראשונית מקיפה ומעמיקה. בנוסף, יש לציין באוזניו של הרופא כי אתם מגיעים לבדיקה בעקבות מעורבות בתאונת דרכים ואף לוודא כי הרופא אכן כותב במסמכים הרפואיים כך.
קבלת אישור מהמשטרה
בנוסף, חשוב לגשת לתחנת המשטרה הסמוכה לאזור הגיאוגרפי של התאונה בכדי לקבל אישור מהמשטרה אודות התרחשות התאונה. שימו לב כי עליכם להביא איתכם מסמכים שונים לרבות: פרטיהם האישיים של המעורבים, מספרי רישוי, פוליסת ביטוח כן הלאה.
היית מעורב בתאונת דרכים ? הטיפים האלו בטוח יעזרו מתוך אתר יוטיוב יערית אוליאל – משרד עורכי דין תעבורה-
נפצעתי בתאונת דרכים, מה אני נדרש לעשות כעת?
במקרה שנגרם לך נזק פיזי כתוצאה ממעורבות בתאונת דרכים הינך זכאי להגיש תביעת פיצויים לחברת הביטוח בגין כך. מומלץ להסתייע בשירותיו של עורך דין תאונות דרכים הבקיא בתביעות פיצויים בכדי לקבל הדרכה מקיפה ומקצועית בנושא. ייתכנו מקרים בהם תוכר התאונה כתאונת עבודה ואז ניתן לתבוע הן את חברת ביטוח החובה והן את המוסד לביטוח לאומי.
מכיוון שמדובר בשני גופים גדולים ומסורבלים חשוב להיעזר בשירותיו של עו"ד מיומן אשר ידריך אותכם בכל הנדרש ויבטיח עבורכם ייצוג מקצועי וראוי. אנו נוטים לראות לא מעט אנשים המבצעים טעויות מהותיות לאחר מעורבותם בתאונה, לכן חשוב להיעזר בעורך דין בסמוך לתאונה ככל הניתן!
מתי רשאי אדם להגיש תביעה לביטוח לאומי בגין מעורבותו בתאונת דרכים?
במקרה שמעורבות בתאונת הדרכים הוכרה כתאונת עבודה, זכאי הנפגע להגיש תביעת פיצויים למוסד לביטוח לאומי. חשוב לדעת כי אין מדובר בפיצוי כפול, זאת אומרת הנפגע לא יקבל פיצוי גם מחברת הביטוח וגם מביטוח לאומי, אלא הסכום שיתקבל מביטוח לאומי יקוזז מהסכום של ביטוח לאומי.
חשיבות הייצוג לאחר מעורבות בתאונת דרכים על ידי עורך דין
לאחר מעורבות בתאונת דרכים עשויים להתרחש שני דברים: ראשית נזקי גוף ורכוש, שנית הגשת כתב אישום לנהגים הנאשמים בגרימת התאונה. בשני הסיטואציות הנ"ל קיים צורך להסתייע בשירותיו של עורך דין המתמחה בתחום תאונות הדרכים בכדי להבטיח לעצמכם ייצוג מקצועי והולם.
בתביעת פיצויים – עורך דין מיומן ידע לנהל עבור הנפגעים את ההליך בצורה מקצועית ויעילה באמצעות בחירת אסטרטגיה נכונה ובהתאם לכך עשוי למקסם לנפגעים את סכום הפיצויים ככל הניתן.
בהגשת כתב אישום – צפוי הנהג הנאשם לענישה מחמירה לרבות: קנס כספי, פסילה בפועל, פסילה על תנאי ובמקרים מסוימים גם מאסר בפועל! בהתאם לכך נדרש הנהג להסתייע בשירותיו של עורך דין מקצועי אשר יעניק לו ייצוג הולם בביהמ"ש אשר עשוי להביא להפחתה בענישה באמצעות קבלת הסדר מקל ועד לזיכוי מלא מן העבירה בהתאם לנסיבות.
לאור האמור, לאחר מעורבות בתאונת דרכים יש לפנות לעורך דין בסמוך לתאונה ככל הניתן. חשוב לזכור כי ייעוץ ראשוני והכוונה נכונה עשויים למנוע ממכם ביצוע של טעויות מהותיות אשר עשויות לעלות לכם ביוקר בהמשך הדרך.